Fullcolourprints

  Materialen zelfklevend     

Hieronder vindt u een overzicht van de materialen die wij in huis hebben. Ons meest courante product is polymere folie met een grijze lijmlaag, vanwege zijn ruime toepassingsmogelijkheden. Geschikt voor zowel binnen als buitengebruik, overbrugt goed eventuele kleurverschillen van de ondergrond en gaat (gelamineerd) gemakkelijk 5 jaar mee (zoals onze tests intussen hebben uitgewezen). Omdat wij ons vooral richten op lange termijn buitenreclame, is dit vaak de aangewezen keuze. Maar uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden. 

Andere materialen dan degene die wij in huis hebben, kunnen besteld worden, maar omdat wij niet in het massaproductie-segment van de markt zitten, beperken wij ons daarbij tot folies waar geregeld vraag naar is of die in een voldoende grote hoeveelheid besteld worden (ter vergelijking: onze plot-folies voor computergesneden teksten kunnen wij bij onze leverancier per lopende meter kopen, bij print-folies moet dat gelijk per rol van 50 meter...).

Omdat wij met een printer-plotter werken, is het perfect mogelijk om niet-rechthoekige prints te leveren. Stickers kunnen na het printen in elke mogelijke vorm uitgesneden worden. Op deze manier kunnen dus ook meerkleurige letters als geprinte computergesneden teksten geleverd worden (wordt als keuzemogelijkheid aangeboden onder letters & logo's / kleur).

 

  Polymere folie (standaard printfolie)

met permanente grijze lijm. Geschikt voor binnen en buiten. Gaat (gelamineerd) gemakkelijk 5 jaar mee. Voor vlakke en licht gebogen ondergronden (niet bedoeld voor klinknagels of voor het inwarmen in geulen van wagens).

  Special formula

Kwaliteit tussen polymere en monomere folie met een houdbaarheid van 5 jaar.

  Monomere folie

met verwijderbare transparante lijm. Geschikt voor binnen of korte termijn buiten (3 jaar). Voor vlakke ondergronden.

  Polymere Air Escape folie

dit is onze standaardprintfolie maar in een versie met luchtkanaaltjes in de lijmlaag. Daardoor handig voor klanten die zelf hun prints willen plakken, omdat eventuele luchtbellen gewoon weg te duwen zijn.

  Transparante polymere folie

de ondergrond waarop u plakt blijft zichtbaar. Houd er rekening mee dat de inkten waarmee geprint wordt, ook transparant zijn, waardoor deze keuze niet geschikt is voor op donkere ondergronden. Wordt soms gebruikt om aan de binnenkant van een raam te kleven, geprint in spiegelbeeld, met een witte laag erop (onder afwerking omschreven als "wit laminaat"). Het resultaat is een langs buiten leesbare witte sticker.

  High Tack folie

met transparante sterk hechtende lijmlaag. Oorspronkelijk een zeefdrukfolie bedoeld voor op lastige, nogal afstotende ondergronden, maar intussen ook in gebruik voor printwerk. Voor vlakke en licht gebogen ondergronden. Binnen- en buitengebruik. 

  Cast folie

met permanente grijze lijm. Bedoeld voor langere termijn reclame op wagens met geulen (of klinknagels).

  Wrap-folie

met permanente grijze lijm. Voor het geheel of gedeeltelijk inpakken van wagens. Duurdere folie die buitengewoon vervormbaar is, lang meegaat en toch na een paar jaar zonder problemen weer te verwijderen is.

  Print-zandstraalfolie

deze zandstraalfolie is speciaal ontwikkeld voor printwerk. Lichter van tint dan onze klassieke zandstraalfolie voor ramen, waardoor de kleuren van de prints helder blijven. Het beeld ziet er aan beide kanten mooi uit. Geschikt voor binnen- en buitengebruik. 5-jaarsuitvoering. Wordt gebruikt zonder laminaat.

  One Way Vision / vitrines

"gaatjesfolie" voor etalages. Doorzicht van binnen naar buiten maar andersom (bijna) niet. Meestal gebruikt voor tijdelijke reclame.

  One Way Vision / wagens

"gaatjesfolie" voor op achterruiten van wagens. Doorzicht van binnen naar buiten maar andersom (bijna) niet. Wordt behalve voor reclamedoeleinden ook vaak gebruikt als alternatief voor het verduisteren van achterruiten van bestelwagens. De fabrieksgaranties op die folies zijn niet zo hoog (2-tal jaar) vanwege de kwetsbaarheid van het materiaal, maar gelamineerd valt de houdbaarheid best mee. 

  Spandoeken     

Er worden nog steeds spandoeken geproduceerd met computergesneden teksten, maar in de meeste gevallen is het interessanter (goedkoper) geworden om spandoeken te laten printen. Houdbaarheid zou een doorslaggevende reden kunnen zijn om toch voor de computergesneden versie te kiezen. Sommige spandoeken die meer dan 10 jaar geleden op deze manier zijn geproduceerd, hangen er nog steeds en de kleuren zijn nog altijd OK. Dat zal voor geprinte exemplaren anders zijn...

Voor meer info over spandoeken klik hier